Waarom buurtbemiddeling?

Burenruzie. Het begint vaak met iets kleins.

Ergernis over geluid, kinderen, een barbecue of een verkeerd geparkeerde auto. Het stelt eigenlijk niets voor, maar soms kunnen dit soort ergernissen behoorlijk uit de hand lopen. Buren praten niet meer met elkaar en in het ergste geval maken ze elkaar het leven behoorlijk zuur.

Onenigheid tussen buurtgenoten heeft een negatieve invloed op de sfeer en leefbaarheid in de wijk. Het risico op escalatie en strafbaar gedrag groeit, maar vaak gaat het te ver om justitie of politie in te schakelen. Ook de inschakeling van andere instanties als gemeente of woningcorporaties brengt niet altijd de oplossing. Buurtbemiddeling kan dan mogelijk uitkomst bieden.

We hebben een folder uitgegeven met tips voor iedereen die buren heeft. Wilt u de tips lezen? Hier kunt u onze folder lezen.

Als u zelf (al) wat wilt doen richting uw buren:  klik hier voor een voorbeeldbrief om overlast aan te kaarten en kijk op www.problemenmetjeburen.nl en op onze nieuwe landelijke campagne 'Dat is makkelijk praten' voor nog meer tips.